Weird Revolution – Geniun crossover

Butthole Surfers med det noe aparte navnet har levert album i en jevn strøm siden debuten i 1983. Alltid uforutsigbart og originalt, og med et uttrykk som vanskelig kan forveksles med noe annet. Weird Revolution blander rock og hip hop, innslag av metal, spoken word, samplinger og funk. I sannhet en salig blanding som fungerer overraskende bra, til tross for stor variasjon i materialet.

Enkelte av låtene her er nærmest for lydkollasjer å regne. Slik som den besnærende astronautfantasien The Last Astronaut. På andre sanger igjen, slik som singlene The Shame Of Life og Dracula From Houston fremstår de som nærmest skamløst kommersielle. Best er de likevel på den stemningsfulle Jet Fighter.

Overraskende nok har de fått hjelp av utskjelte Kid Rock på ett spor, med tittelen Shit Like That. Det er Weird Revolutions svakeste øyeblikk.

Alt i alt er albumet noe for ujevnt. Enkelte ganger treffer Butthole Surfers virkelig blink, mens det også er svakere innslag på platen. Bandet låter ikke som noen andre, og det kan ingen ta fra dem.

Weird Revolution er en fascinerende reise sammen med et band av sanne originaler. Til slutt leverer de også et velfortjent spark til den noe utbrukte gimmicken med «skulte ekstraspor» på CD-utgivelser. Tøft!

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.