Charango – Gjennomført og tilgjengelig

Charango – Gjennomført og tilgjengelig

Nå, seks år senere, viser derimot Morcheeba seg som en av de virkelig store utfordrerne som tronarvinger til den samme scenen. Og ved å trekke inn anerkjente samarbeidspartnere som Lambchops Kurt Wagner, Outsidaz’ Pace Won og hip hop-pioneren Slick Rick, har trioen definitivt etablert seg som et band å regne med.

Sterkt influert av myke brasilianske sambarytmer i kombinasjon med laidback Bacharach / Morricone / Gainsbourg-stemninger har Morcheeba, så snålt det enn måtte høres ut, klart å skape et særegent og høyst interessant uttrykk. Det hele er attpåtil så lekkert pakket inn i en snerten produksjon som gir Charango variasjon, og som samtidig sørger for å gi lytteren en spennende musikalsk opplevelse.

Låtene er på sin side også jevnt over av et sterkere kaliber enn hva Morcheeba har servert oss tidligere. Høydepunktene er mange, og avløser nærmest hverandre – fra platas begynnelse til dens slutt. Blant de aller sterkeste enkeltinnslagene finner vi åpningssporet Slow Down, Otherwise, Aqualung, Charango (med Pace Won), What New York Couples Fight About (Skye i en nydelig duett med Kurt Wagner, som forøvrig også har forfattet teksten til et annet av sporene her; Undress Me Now), Women Lose Weight (duett med Slick Rick og en låt som bryter kraftig med det øvrige materialet her) og Get Along (også denne med Pace Won). De låtene som ikke er nevnt er ikke av nevneverdig dårligere karakter, så her snakker vi altså om et bunnsolid og gjennomført kvalitetsalbum.

Morcheeba scorer stort på sin fjerde langspiller. Med litt velvilje fra platekjøperne fortjener denne trioen å øke tilhengerskaren betraktelig etter dette. Charango står tilbake som et av årets mest tilgjengelige popalbum så langt…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.