From Here And On – Gammelt vann fra ny kilde

From Here And On – Gammelt vann fra ny kilde

Bombshell Rocks åpner likevel plata på et litt snodig vis. Intro DTPR gir nesten ikke lyd fra seg, men gir seg derimot raskt da den nesten paniske Begging For Mercy kjører i gang med et sint riff og en deilig skrikende vokal. Det låter nesten som om det svenske bandet skal gjøre en forfriskende skive á la den amerikanske New Bomb Turks leverte i fjor. Vi snakker om å redefinerte en sjanger som ironisk nok synes preget av regler.

Men Bombshell Rocks mister etter hvert den fremdriften de starter opp med på From Here And On. I stedet faller de inn i en del av punken som etter hvert har blitt ganske så befolket. Midt mellom band som Green Day og Offspring legger de frem sin rettlinjede punk, mens Mårten Cedergran låter som han har hørt mye på fraseringene til Bad Religion.

Det låter i og for seg bra. Til tider finner de også frem til låter som gjør seg strålende på fullt volum. Hør bare på den før nevnte Begging For Mercy, eller på detaljene i My Own War. Likevel savnes det noe mer særpreg. Det bandet i all hovedsak leverer på From Here And On blir totalt sett for regelbundet.

Det svenske bandet har likevel lagt mye av grunnarbeidet for sin videre karriere med denne plata. Ikke alle klarer å låte like overbevisende som sjangerband på et så tidlig stadie. Dermed mangler bare den siste leksa; så snart denne gjengen våger å utfordre reglene i punken, vil de også oppdage mulighetene til å nå langt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.