Let It Rain – En positiv overraskelse

Let It Rain – En positiv overraskelse

Tracy Chapman slo igjennom i 1988 med et selvtitulert album som inneholdt en rekke gode låter som Fast Car og Talkin’ About A Revolution. Både singler og album gjorde seg sterkt gjeldende på hitlistene verden over.

Senere gikk det lengre tid mellom hitlåtene og de gode låtene. Men selv om hun aldri har vært helt borte, må man nesten anse Let It Rain som et comeback. Ihvertfall virker hun mer musikalsk sikker og vital enn hun har vært på lenge.

Chapman har ennå evnen til å skrive vakre og poengterte låter om mellommenneskelige relasjoner, fremført enkelt og stilsikkert med sin noe særegne stemme. Denne gangen kommer høydepunktene tettere enn normalt. Tittellåten Let It Rain, samt Another Sun og In The Dark er noen av høydepunktene på et album som ellers holder et jevnt og høyt nivå.

John Parish, som tidligere har hatt ansvaret for utgivelser med PJ Harvey og Sparklehorse, har produsert, og musikere som Joe Gore (Eels, PJ Harvey), Joey Waronker og Greg Leisz gjør alle en glimrende jobb med å formidle det musikalske uttrykket på Let It Rain.

Konklusjon: Let It Rain er Tracy Chapmans beste utgivelse på svært mange år.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.