The Wedding Present – En fortelling – og en gave

Bernhard & Bianca er egentlig synonymt med ekteparet Robert Jønnum og Guro Strande. De gav hverandre en plate som bryllupspresang til hverandre – på sin ettårs bryppypsdag. Denne bryllupsgaven er dempet og intim slik et forhold mellom to mennesker pleier å være. De blikkene man sender hverandre over frokostbordet en frå tirsdag morgen, trykker mye mer enn de dekadente strofene som renner ut av slottsbilder og cocktailglass.

I det Go ryker ut av høyttalerne, er det en referanse som går av som en alarm inne i tankene mine: The Moldy Peaches. B & B låter som en europeisk og skolert versjon av den etter hvert stadig mer kjente duoen fra New York.

Det hele har videre en herlig skakk og nær tilnærming til duoens låter. Hele albumet er spilt inn i parets hjem, og dette har nok hatt sin innvirkning på hvordan The Wedding Present låter. Hele albumet er dynket i en varm og rett ut koselig sfære. Det er som man tar seg i å falle ut mellom låtene: Ut i intet.

Men alt treffer ikke med en gang. Til det er platen litt for distansert. Det rives ikke i hjerterøttene, men for å være en debut er denne plata et godt utgangspunkt for et ekteparet med fine låter i bunn.

The Wedding Present er en plate for de nære timene – de døsige timene man ligger i favntaket til sin kjære og bare eksisterer. Akkurat slik Bernhard & Bianca synger om…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.