Warriors Of The World – Leverer varene igjen

Warriors Of The World – Leverer varene igjen

Det har gått noen år siden verdens mest ekte heavy metal-band ga ut noe nytt. Men nå er ventingen over. Man kan vel trygt si at Manowar atter en gang har klart å levere varene sine.

Skiva starter med knallåta Call To Arms. Det regelrett oser metall lang vei fra første tone som popper ut av høyttalerne. The Fight For Freedom er neste ut. Denne begynner med vokal og piano, men det tar ikke lang tid før det blir action i form av tunge gitarer og litt korpsaktig tromming. Skitkult!

Nessum Dorma er en ballade hvor Eric Adams synger på et eller annet sydlig språk, men det er engelsk oversettelse i bookleten for de som vil vite hva låta handler om. Videre er Valhalla er en kort intro til neste ballade, Swords In The Wind. Fordi om noen sikkert vil synes det blir litt kjedelig med flere ballader på rad, kan man ikke unngå å fryde seg over den fantastiske vokalen til Adams.

Men det tar ikke tar ikke lang tid før metallhuene får noen tunge toner å svinge hodene sine etter. Nå er det gåsehud-tid. Tittelsporet Warriors Of The World United er den råeste, tyngste og tøffeste låta på hele skiva. Den må bare spilles HØYT! Det er bare å si «fytti katta for en låt!», spesielt når den blir toppet med noen herlige high-pitch skrik på slutten.

Hand Of Doom, House Of Death og Fight Until We Die er begge låter med mer tempo enn de forestående, noe som ikke er å forakte. Det er til sist tre meget gode låter som avslutter Warriors Of The World, men ingen av disse kommer opp mot høydepunktene på plata.

Warriors Of The World har ellers en glimrende produksjon som inneholder mengder av ekte «trøkk». Denne skiva er glimrende å spille på et vorspiel, og det er ikke mange metallhoder som ikke vil være i bevegelse da. Det er helt sikkert.

Det eneste som er å utsette på denne skiva er at det kanskje skulle vært litt mindre ballader her.

Roar Jørgensen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.