Wrecks – Gamle synder fra unge sjeler

Wrecks – Gamle synder fra unge sjeler

Wrecks er et band som tilsynelatende hviler på andres laurbær. Det låter ikke dårlig av den grunn. Tvert i mot låter dette tidvis ganske så friskt. Men når man får umiddelbare assosiasjoner til sjangerens legender rett etter at førstelåta Headcleaner har giret seg opp i fart, blinker varsellampene. Her er det fare på ferde.

Ulempen med å tråkke i andres spor i stedet for å lage sine egne har blitt stadig sterkere innenfor denne sjangeren. Derfor kreves det også stadig mer av nykomlingene, hvilket er en nødvendighet i dette gamet for at resultatet skal låte unikt.

På den andre siden er dette bandet stilsikre til det ekstreme og Wrekcs er fylt opp med fet rock’n’roll. Musikerne laster opp sekken med inspirasjonskilder som inkluderer The Stooges, New York Dolls og Rolling Stones. Og med låter som den seige rockeren Planet Of Regrets er de nesten i ferd med å lukte seg frem til seg selv. Her viser de stort talent samt takter til å ville gå utenom de velkjente stiene. I denne sangen gir de lytteren et tips de kanskje også burde ha fulgt selvv: «Lost again / Remember to forget». For så snart man lærer å glemme, kan man snart finne sin egen vei gjennom buskaset man kaller rock.

Wrecks er langt fra et dårlig rockband. Gruppas debutalbum er et stilsikkert møte med den skandinaviske rocken. Men nykommere hadde kanskje vunnet på å heller spore opp legendene i rocken. Ved neste veiskille kan kanskje Wrecks selv kunne bli et slikt naturlig alternativ andre vil søke…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.