Start Here – Middelmådig sutrerock

Start Here – Middelmådig sutrerock

Texanerne lager fryktelig triste, stort sett sakteflytende sanger med vokalist Chris Simpsons lyse tiltalende stemme i sentrum. The Gloria Records største kvaliteter ligger helt klart i produksjon og arrangementer. Sammen med produsent Mike Mogis, som har skrudd lyd for blant annet Bright Eyes, lager de et varmt og maksimalistisk lydbilde som balanserer på en tynn linje, men aldri faller ned i det pompøse og banale. Flotte pianotemaer vikler seg ut og inn av de synthdominerte lydlandskapene, og låtene glir flott over i hverandre.

Det som derimot er mindre vellykket og mer beklagelig, er at selve låtskrivingen virker uinspirert. Den flotte produksjonen kan ikke skjule at de fleste låtene er temmelig ordinære. Alt for ofte føles det som om innpakningen er viet mer oppmerksomhet enn innholdet.

På Start Here framstår The Gloria Record som en mindreverdig versjon av andre orkestre i genren, som for eksempel våre egne Poor Rich Ones, eller de britiske post-Radiohead depperne Doves.

Thor-Eirik Johnsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.