Slicker Than Your Average – Anonym oppfølger

Slicker Than Your Average – Anonym oppfølger

Siden Born To Do It, har Craig David fått berømte fans til å famle med både øyne og ører. U2, med Bono i spissen, la for eksempel til et ekstra vers av Walking Away mot slutten av gruppens mest kjente sang One. Grunnen var at Craig ble oversett for en Brit Award, selv om han hadde fått hele seks nominasjoner. Også Elton John, Missy Elliott, Jennifer Lopez og Beyoncé Knowles hører hjemme i selskapet blant hans mange celebre tilhengere.

Craig David har funnet sin egen vei til suksess og berømmelse. Slicker Than Your Average er tilført en litt røffere skikkelse enn debutalbumet. Med god hjelp fra blant andre Artful Dodger i produsentrollen. Likevel beholder han de katteaktige flankene, spesielt i den boyband-aktige You Don’t Miss Your Water (‘Til The Well Runs Dry) og i duetten Rise & Fall med gode gamle Sting.

Med Born To Do It kom hitsinglene på rekke og rad; 7 Days, Walking Away, Fill Me In og Rendezvous. Slicker Than Your Average er en smule for anonymt til å overgå debutalbumet. Førstesingelen What’s Your Flava?, Hidden Agenda og Personal er sterke i seg selv, men likevel ikke sterke nok. Kvaliteten låtmessig befinner seg i tillegg litt under forventningene. Dessuten kan det dessverre se ut som om risikoen for å feile er større enn viljen til å våge.

Talentet er likevel umulig å overse. Tjueåringen glatter seg ut i et detaljrikt landskap, uten å gå i de store fellene. Så lenge han ikke overbetoner personlig eller kommer ut på glattisen produksjonsmessig, er dette absolutt verdt å få med seg. For her finnes virkelig karakteristiske ballader og overbevisende R’n’B. Han har samarbeidet med en hel haug av forskjellige produsenter på denne nye skiva, noe som både resulterer i positive og negative sider.

Slicker Than Your Average er blitt litt rundere i kantene enn forgjengeren, men mangler den lille frekkheten.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.