Hey Harmony – Overbevisende fra helgenen

Hey Harmony – Overbevisende fra helgenen

Hey Harmony markerer også rent kunstnerisk et skille i den unge artistens karriere. For det første er St. Thomas’ låtmateriale for første gang pakket inn i et fyldig og uvanlig kledelig lydbilde. Og med kyndige medspillere som Tony Crow og Matt Swanson (begge Lambchop), Howe Gelb (Giant Sand, OP8), Jeremy Barnes (Neutral Milk Hotel, Bablicon) foruten Ai Phoenix’ Espen Mellingen og Bosse Litzheim alle med på laget, bør resultatet utvilsomt også bære et visst preg av teamwork på høyt plan.

Det som imidlertid imponerer aller mest med Hey Harmony er Thomas’ fabelaktige låtmateriale. Foruten hitlåten A Long Long Time bør også 45 Seconds, Heroes Making Dinner, Be Cool, Be Nice, New Apartment og People In The Forest alle fremheves som ypperlige eksempler på Thomas Hansens ypperlige teft for den gode melodi. Og som tittelen kan antyde, er harmoni et vesentlig stikkord for platas røde tråd.

De småskjeve og artige ”di-du-da-dei”-krumspringene står riktignok i fare for å irritere vettet av den gemene lytter med tiden, men fungerer enn så lenge – og så lenge effekten ikke overdrives på fremtidige St. Thomas-utgivelser. Tekstmessig er nok ikke alt av like moden karakter, selv om han innimellom filtrerer inn treffsikre sekvenser som ”Guess it’s time to live on your own / When you’re reach your 25 / So I make a dinner for myself / And put on a record with The Hives” (fra New Apartment).

Konkludert er Hey Harmony er en særdeles overbevisende utgivelse fra St. Thomas, som ellers er tilbake blidere, sunnere og sterkere enn noen gang (om vi kan tolke signalene fra selskapet direkte). Og med dette delikate albumet i bagasjen under den nært forestående turneen (han spiller bl.a. på Ole Blues i Bergen, red.anm.) bør videre suksess være sikret for det tidligere postbudet.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.