Latvia / The Dark Side Of Tjensvoll – Sikkert bedre på scenen

Latvia / The Dark Side Of Tjensvoll – Sikkert bedre på scenen

Henrik Salthe, Jon Salthe, Nils Salthe Helberg og Per Ebbe Helberg danner stavangerbandet som står bak denne singelen.

I pressemeldingen står det at Arthur! har bygget seg opp et godt liverykte i Stavanger etter konserter på sentrale utesteder i byen. Og det stemmer: Ryktene om Arthur!s opptredener har funnet fram til undertegnede på egen hånd, så det var ikke uten en viss forventning at plata ble satt i spilleren første gang.

Men noe rockmonster er nok likevel ikke Arthur!. Det er snarere et gutteband med tydelige ambisjoner om å få til noe mer enn standard garasjepunkrock. Tittelen på den instrumentale Dark Side Of Tjensvoll er nok til å skjønne at her trekkes tråder og referanser til band som har skapt mye særegen og mystisk musikk.

Dessverre virker ikke bandet alltid like samspilte. Det er litt forstyrrende når de legger opp til halvavanserte rytmer og partier, og kommer ørlite i utakt, og blir vel skranglete. Slikt smågrums merker man ikke på konsert, men det merkes godt på det private stereoanlegget.

Å spille garasjerock er ofte bare en finere benevning for å låte som et rockverksted, og til tider er det der Arthur! befinner seg. Som når de prøver seg på småpsykedeliske partier anført av en naivistisk vokal, rytmegitar, og syke orgeltoner. Men det svinger ikke helt. Bandet virker en smule innadvendt, og underholder muligens seg selv mer enn lytteren. Ikke helt overbevisende er klisjeen jeg ikke greier å styre unna når jeg vil oppsummere mitt totale inntrykk av singelen.

Musikken har noe uforløst over seg, men jeg blir ikke overrasket om det svinger bedre live. Bandet skal aldri bli oppløst, hevder de ihvertfall selv. Og da burde det være anledninger til å sjekke ut bandet på byen, muligens i et mer passende element.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.