More To Life Than This – Puddelrocker gjør comeback

More To Life Than This – Puddelrocker gjør comeback

Mike Tramp emigrerte til USA for 25 år siden, der han opprettet White Lion. Etter å ha solgt over åtte millioner eksemplarer av gruppas tre album, oppløste han bandet i 1991. Tramps andre band, Freak Of Nature, holdt sammen noen år før solokarrieren hans ble sparket i gang med Capricorn i 1997.

Mike Tramp er rocklegende i USA, og har mottatt heder i form av ‘best hard rock vocalist’. Ingen tvil om at han gjort seg bemerket ‘over there’. Kanskje derfor More To Life Than This byr på gjesteopptredener med blant andre Sheryl Crows faste gitarist Todd Wolfe, Toto vokalist Steve Lukather og den høyst respekterte Eric Johnson. Sistnevnte med en kunstnerisk og drømmende solo på The Good The Sad And The Ugly.

More To Life Than This viser en litt annen side av Mike Tramp enn den utagerende rocken han er mest kjent for. Dette er litt mer melodiøst og kontrollert. Likevel kommer denne utgivelsen på feil side av årtusenet. Selv om produksjonen til tider er tilfredsstillende, er det mye som smaker 1988 her. Intro, vers, refreng, vers, refreng, en heftig solo, bridge/nedtoning og refreng X 2.

Et kraftig irritasjonsmoment er den omfattende bruken av kubjelle, cymbaler og ordet ‘baby’. Låtmaterialet er heller ikke mye å skrive hjem om, heller. Whiskystemmen til Tramp er til tider kvalmende, spesielt når han utbasunerer klisjeer som: «I don’t care about tomorrow / I don’t care if the sun don’t shine / I don’t live for a reason baby / I live for today».

Med synonymer til Cinderella, Poison, Damn Yankees, Def Leppard og Warrant, har vi hørt dette mange ganger før. En gang puddelrocker, alltid puddelrocker!

Energiske Mike skal ha honnør for et par gode låter, spesielt i form av Nothing At All. Åpningssporet høres forresten ut som Richie Sambora og Jon Bon Jovi på bryllupsreise.

Tramp forsøker å fornye seg og tilpasse seg, men det blir med forsøket. Han får god hjelp av flinke folk, men vi skriver altså 2003 her, baby.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.