Oslo City – Morsomme Mensen

Oslo City – Morsomme Mensen

Mensen er tilbake med ny langspiller tre år etter debuten med Delusions Of Grandeur. Gruppen er nå signet på det meget oppegående amerikanske labelet Gearhead Records – som også har The Hives og The Hellacopters i stallen. På Oslo City har de i tillegg fått produksjonshjelp av Don Dons (We.)

Slik som dette albumet har blitt, er det utvilsomt en partykiller. Eller noe sånt man setter på når man har lyst til å hoppe rundt i stuen med luftgitaren godt plantet på hoftene. Nøkkelordene er masse energi og futt fra første sekund. Noe som kan eksemplifiseres i from av den fornøyelige One Minute Away. Med full punkrockfres i to lykkelige minutter, blir dette bidraget stående som det beste sporet på platen.

Alt i alt et dette er et stilsikkert album. I dette legges det at det er tett med låter som kan snurres når festen går over i rockperioden. Kul musikk for en kul fest kan sies å være denne skiva i et nøtteskall.

Men det som er dilemmaet med Oslo City er at man får problemer med å huske platen etter at festen er over. Når man har spilt seg gjennom dette materialet, er det ikke så mye som sitter igjen. Det er utvilsomt morsomt de først gangene. Men så man går man lei.

Det er altså ikke nok variasjon til at man klarer å høre på dette flere ganger etter hverandre. Dette er en fullgod rockskive som treffer punkrocksjangeren godt. Men på en annen side utfordrer den ikke sjangeren i så stor grad at det blir spesielt spennende.

Selv om Mensen har klokkeklar tro på det gamle ordtaket «Never change a winning team», kan det være en ide å gjøre ett eller annet som gjør denne gjengen til et mer særegent band.

For akkurat nå er Mensen rockere på det jevne, men med et utvilsomt stort potensial til å bli virkelig store. Dette tror jeg de vil klare hvis de tør å utfordre sjangeren sin i større grad en hva de gjør her.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.