Scroll To Top

The Popville Horror – Best i små doser

Karakter

Bevares, det er ikke all verdens spennende musikk Arne Hansen & The Guitarspellers bedriver. Men dette er likevel godt nok til å la seg sjarmeres av en stakket sommerkveld. Vi snakker om popmusikk med røtter i garasjerocken kombinert med sekstitallsinspirert pop. Det er i hvert fall nettopp dét som er det musikalske grunnlaget i The Popville Horror.

Oppskriften er naive vokalprestasjoner kombinert ned meget enkle koringer, skjeve gitarakkorder, tivoliorgel (ustemt Farfisa eller billig Casio?) og tekster som handler om å drikke eller pakistanske hårfrisyrer(!) og stevnemøter. Dette er noe av den musikalske bestanddelen her.

Albumet har gitt plass til femten spor, hvilket er langt i overkant av hva undertegne regner som forsvarlig. Her blir det for mye av det gode. Det låter bra en stund, men etter hvert glir låtene inn i hverandre og den naive og tynne vokalen blir etter hvert bare kjedelig mens det fordømte tivoliorgelet ender op som en sann plage. I små doser derimot, er The Popville Horror absolutt en sjarmerende lytteropplevelse.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer