Yersinia Pestis – Oppegående vikingmetall

Yersinia Pestis – Oppegående vikingmetall

Sist undertegnede så Helheim i aksjon var på Hole In The Sky-festivalen for vel to år siden. Den gang gjorde bandet et godt inntrykk, og det er nå gledelig å oppleve at bandet også har mye å fare med i studio.

Yersinia Pestis har visse likhetstrekk med utgivelser fra band som Khold og DHG (Dødheimsgard), uten at det går på bekostning av Helheims særpreg. Bandets røtter ligger først og fremst i den eldre svartmetallen, men man benytter seg også av en del elektroniske elementer. Heldigvis i såpass begrensede mengder at de ikke stjeler for mye oppmerksomhet.

Produksjonen, som for øvrig er foretatt av Pytten i Grieghallen, er like skitten og grautete som vikingtiden selv, og sørger for et bra helhetsinntrykk av både albumet og konseptet. Tekstene er i hovedsak på engelsk, men det finnes også tre norskspråklige låter på albumet, noe som passer utmerket til lydbildet ellers. Spesielt på Elde og Den Glemte Lov viser Helheim at de har mye å bidra med i den norske ekstremmetallscenen.

Yersinia Pestis er et svært lovende album, og forhåpentligvis også et springbrett ut til de store europeiske metallmassene.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.