Radio JXL: A Broadcast From The Computer Hell Cabin – Sommerens råeste lydspor

Radio JXL: A Broadcast From The Computer Hell Cabin – Sommerens råeste lydspor

Hvordan får han det til? Junkie XL står ikke bare bak bragden av å være eneste DJ som formelt har blitt godkjent for å få remikse kongen fra Graceland. Nå har han i tillegg fått med seg et helsikes respektfullt utvalg av eminente vokalister til å bidra på sitt nye album. Saffron. Dave Gahan. Gary Numan. Robert Smith. Chuck D. Solomon Burke. Terry Hall. Phil Mills. Bare for å nevne noen. Trenger jeg si mer?

Det er ikke mindre imponerende at det sterke låtmaterialet i stor grad er egenkomponert. Tom Holkenborg (som er hans egentlige navn) står oppført som komponist av det meste her. Riktignok med noe drahjelp fra utenforstående på tekstsiden. Deriblant noen av bidragsyterne bak mikrofonen. Samplet vokal er kun benyttet i ett spor; i forbindelse med rålekre Don’t Wake Up Policeman, som er basert på Sleepy Policeman av Pete Tosh & Friends.

I tillegg til at så og si hvert eneste spor er av et kaliber hinsides all forstand, har JXL i tillegg fått frem det beste i vokalistene han har hyret inn. Gamle ringrever som Gary Numan (Tubeway Army), Robert Smith (The Cure), Chuck D (Public Enemy) og Terry Hall (The Specials / Fun Boy Three) blomstrer alle opp og høres usannsynlig friskere ut enn på mange, mange år. Dave Gahan (Depeche Mode) burde på sin side kanskje ha inkludert nederlenderen mer under produksjonen av sin egen blodferske soloutgivelse Paper Monsters. Solomon Burkes bidrag (Catch Up My Step) er i en klasse for seg: Totalt uimotståelig!

Radio JXL: A Broadcast From The Computer Hell Cabin er med andre ord en av de mest vellykkede DJ-baserte utgivelser verden har sett på en stund. Og da ser jeg faktisk lenger tilbake enn til Fatboy Slims debut.

Denne kanonutgivelsen følges for øvrig opp med mer materiale fra JXL. På hans nettsider RadioJXL.com dukker nemlig albumet 3rd Album (7 AM) opp. Kun for nedlasting!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.