Lighten The Shadows – Gi dem spilletid!

Lighten The Shadows – Gi dem spilletid!

The Substitutes blander rufsete rock med poppregede melodier, tunge gitarriff med fiolintoner, og krydrer det hele med reggaerytmer, punk og psykedeliske instrumentpartier. Det er tydelig at bandet på disse åtte sangene ønsker å vise fram et vidt spekter av hva de behersker, noe de lykkes godt med.

Uttrykket er hele tiden svært energisk og rufsete, gjerne med en flittig bruk av forvrenging av både vokal og gitar. Bandets kvinnelige innslag, Silje Salomonsen (U, Mongoland, med mer), bidrar med fiolin og vokal på enkelte låter. Hun skulle jeg gjerne ønske å høre mer fra, det blir for sjelden at hun får prege lydbildet. Litt mer fiolin og kvinnelig vokal ville tilført Lighten The Shadows enda mer særpreg enn den allerede besitter.

Hele utgivelsen er solid og gjennomført. Enkelte av låtene er dog noe uinteressante, mens Interstate, Caught By The Cobweb og Count The Frowns er blant høydepunktene. Likevel er det ingen av disse som vel kan påstås å ha særlig hitpotensiale, The Substitutes er nok dømt til en plass i rockens undergrunn. Men der er det jo fint å være.

I tillegg til musikken vil jeg gi bandet og designeren bak pseudonymet Queen Starflyer honnør for et elegant og lekkert cover. Det er dessverre sjelden at man ser uavhengige utgivelser der man har lagt så mye flid og penger ned i coverdesign. Veldig bra!

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.