Lazyboy EP – Spennende fra Urørt-vinnere

Lazyboy EP – Spennende fra Urørt-vinnere

Pedál er en bergensbasert gruppe som kom sammen første gang høsten 2000. Siden den gang har de en sluppet en tre spors EP, deltatt på Zoom og vunnet NRK Petres Urørt for uke tolv i år. Hvis du har sett på musikkprogrammet Lydverket på NRK1, har du også kunnet høre en Pedál-låt som rulletekstmusikk.

Pedál vant konkurransen fordi de hadde en fin poplåt. Dette er et faktum det ikke er vanskelig å si seg enig i. Gruppen spiller radiovennlig popmusikk som er vanskelig å ikke like.

Lyden er sympatisk, tekstene fengende enkle og det er med det ikke stort som taler i mot bandet. De spiller kanskje ikke en spesielt spennende form for popmusikk, men det de gjør er i alle fall tett opptil så solid som det er mulig å få det innenfor denne sjangeren.

På denne EP-en finnes bidrag man kan hygge seg med mens man tørker saltvannet ut av håret, og ikke ønsker å bruke energien din på å lete etter dypereliggende motiver. Åpningssporet All Day, All Night er en liten rockperle med sin brunstige energi. Den sitter godt fra første gjennomhøring, og vekker troen på at dette er en gruppe man burde følge tett fremover.

Kan også trekke frem Nextdoor Neigbour som en ytterst svingende liten sak. Vokalist Stian Formoe gjør en solid jobb bak mikrofonen, og kan raskt vise seg å være en av de mest spennende vokalistene innenfor den norske poprocken.

Gruppen virker videre godt samspilte, og det er ikke stort som trekker inntrykket ned. Problemet er derimot at de står i fare for å drukne i mengden av andre gode norske pop/rockband. Dette fordi det er forholdsvis mange grupper i dette landet som spiller på lignende popstrenger på overbevisende måter.

Men Pedál fortjener all den oppmerksomheten de kan få da dette er smukk pop for en smukk sommer. Sjekk ut denne EP-en, og du vil helt sikkert ikke bli skuffet hvis lett pop er din greie.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.