The Infamous… Mobb Deep Free Agents – The Murda Mix Tape – Hip hop på ekte gangstervis

The Infamous… Mobb Deep Free Agents – The Murda Mix Tape – Hip hop på ekte gangstervis

The Infamous… Mobb Deep Free Agents – The Murda Mix Tape er å regne som det komplette lydspor hvis du skal ut å representere i gatene med et overdimensjonert råneanlegg, eller leke platerytter på hjemme-alenefesten. Uansett kommer du ikke lenger ut på denne platen fra Mobb Deep enn spor tre før du treffer gull.

Låta som det her siktes til er den spektakulære Survival Of The Fittest 2003, som opprinnelig var å finne på klassikeren Infamous. Med sitt mørke, apokalyptiske pianotema er og blir dette en av de låtene man kan spille om og om igjen uten at den taper seg det grann. En knallåt som holdt stand i en liten gutts mannsalder, og kommer til å fortsette med det fremover også.

Det er null tull når disse gangsterne inviterer til fest. Og fest er nettopp det du blir bedt til med kanonbidraget Double Shots. Denne låta er kanskje merkelig feststemt for å være signert Mobb Deep. Men den er like fullt en banger som utvikler seg til å bli en dansegulvmorder av de sjeldne. Hvis du har ørlite grann med rytmisk sans vil dette være en låt som kommer til rive godt i dansefoten din.

Når dette er det komplette lydsporet for de forrannevnte aktiviteter, forutsetter det at du plukker med deg den limiterte dobbelutgaven av utgivelsen. For på disk to får du servert sytti minutter med samarbeidsprosjekter som Mobb Deep har gjort. Enten duoen samlet, eller hver for seg sammen med kredittverdige hip hop-ere.

Spesielt interessant er dette siden store deler av bonusdisken er produsert av den særdeles spennende Dilated Peoples-produsenten The Alchemist. Som forøvrig snart er å finne i butikkene med albumet 1st Infantry. En skive det kan vise seg å være lurt å sikre seg hvis fete beats er en preferanse. Han viser i alle fall at han er god for noen klassens vasseste beats på låter som Mobb Ni***** av Infamous Mobb med Prodigy og Bang Bang fremført av NOYD.

Det er i alle fall hevet over en hver tvil at dette et album man bør raske med seg når man først er ute å sanker skiver. For dette er en miks tape som er spekket med übertette hip hop-låter som gjør seg både på hodetelefoner, så vel som fra stasjonære høyttalere.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.