Lucky 7 – Laber og uoriginal surfpunk

Lucky 7 – Laber og uoriginal surfpunk

Lucky 7 kommer fra Amerikas solkyst og består av Darin Brooker (gitar), Allen Colanari (vokal, gitar), Robert Garbowski (trommer) og Steve Press (bass, vokal). Gruppen byr på en form for melodiøs surfpunk.

Det er ikke til å komme unna at det finnes for mange band som gjør som Lucky 7. Fremst i rekken finner vi Blink 182, som lenge har hatt et fast grep om sitt publikum. I alle fall etter at de hadde den kommersielle supersuksessen med Enema Of The State. Et album om solgte tonnevis av kopier også her til lands for noen år tilbake.

Og det er nettopp her problemet til Lucky 7 trer frem. De ligner for mye på grupper som Blink 182, helt uten at de lykkes i å tilføre utrykksformen stort selv. For å være helt ærlig tilfører de den ikke noe som helst. Dette er ikke materiell som stikker det grann dypere enn det man får inntrykk av etter første høring.

Skiva representerer altså en helt streit surfpunk som ikke utmerker seg i noen spesiel retning. Men de klarer heller ikke å levere melodier som gjør at lysten til å høre på det en gang til melder seg. Til det lyder der resultatet for platt, lite kreativt, og i det hele tatt kjedelig. Det er for eksempel kul umulig å plukke ut låter som skiller seg ut på denne platen. Dette fordi låtene fremstår som helt like, noe som vedvarer hele skiva igjennom.

Men Lucky 7 kan spille. Det skal de ha, for det er både sikkert og visst. Problemet er bare at de ikke klarer å bruke talentet sitt på en spennende måte, og klarer nettopp derfor heller ikke å overbevise. Alt i alt blir dette forsøket aldri mer enn et bevis på at vi snakker om atter et tenåringsvennligband i radiovennlig A4-format.

Men er Blink 182 og deres likesinnede på favorittlisten, kan du med sikkerhet også raske med deg Lucky 7. Og er du av den oppfatning at kreativitet er oppskrytt, ja da er vel dette surfpunk av beste sort!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.