Everything A Man Can Dream Of – Som en god drøm

Everything A Man Can Dream Of – Som en god drøm

Everything A Man Can Dream Of er en livsbejaende samling av låter i rolig, lett naivistisk popformat. Det hele bæres forsiktig frem av Egil Olsens behagelige stemme.

Når Uncle’s Institutions musikk skal beskrives er det umulig å ikke trekke inn Eels, som ifølge Olsen selv også er et av hans store forbilder. Det er den samme underfundige stilen, men med et enklere lydbilde. Kanskje ikke helt uventet ettersom han har spilt inn platen hjemme på Ørsta.

Åpningssporet Birds In My Backyard får deg til å savne sommeren og det slappe livet den innbyr til. Her fokuseres det på livets enkle gleder mens refrenget minner om en lystig Simon And Garfunkel-sang. I en sånn grad at man får lyst til å synge med og ta del i dette behagelige livet.

Det fortsetter i samme bane inntil Good God Damn der Olsen tråkker til med en røffere stil enn vanlig. Her synger han blant annet om å gi faen i hva folk måtte mislike ved en person. Og det hele smaker mer skranglete rock á la Beck. Dette er samtidig en frisk låt som skiller seg ut i forhold til resten av bidragene på denne EP-en og viser at Uncle’s Institution har flere ben å stå på.

Platen avsluttes med Rock N Roll All Night, som ikke har noe med rock’n’roll å gjøre, men snarere handler om at man ikke alltid trenger å rope høyt for å nå frem med budskapet sitt. Og det er en god beskrivelse av hva Uncle’s Institution har fått til på denne EP-en.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.