An Evening At Muddy Waters – Live In Oslo – Mangler de store høydepunktene

An Evening At Muddy Waters – Live In Oslo – Mangler de store høydepunktene

Albumet er spilt inn tidligere i år på bluesklubben Muddy Waters i Oslo. Dette til tross for at Jetsurfers ikke kan karakteriseres som et bluesband, men derimot et mer tradisjonelt rock/countryrockband som har hørt på amerikanske likesinnede som The Rainmakers, og kanskje aller mest texasbandet Loose Diamonds (hvor enn de har blitt av?).

Låtene er i all hovedsak egenkomponerte, hvor av tre sanger er helt nye, mens de fleste har figurert på bandets settliste en god stund. Av de nye bidragene er det åpningssporet Forget About It som sitter best og som også har et visst hitpotensial. I tillegg gjør Jetsurfers låter av Townes Van Zandt, Van Morrison og The Allman Brothers Band uten at de klarer å tilføre disse låtene så fryktelig mye nytt liv.

Bandet har holdt over tre hundre konserter. Det merkes. Det skorter nemlig ikke på den musikalske utøvelsen. Resultatet låter både tett og samspilt, men denne utgivelsen mangler derimot både høydepunkter og spennvidde. Heller ikke alt av bandets eget materiale holder helt mål, og valget av Van Morrisons etter hvert så slitte Brown Eyed Girl kan tyde på at de kjører på det trygge og sikre.

An Evening At Muddy Waters – Live In Oslo som konsertplate fungerer helt greit nok, selv uten at den klarer å hoste opp de klare høydepunktene. Livemusikk gjør seg definitivt best fra scene, og kanskje ikke fullt så godt på plate.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.