Seamy Sides – Vindskeivt fra Stavanger

Seamy Sides – Vindskeivt fra Stavanger

Orkesteret har spilt på Checkpoint Charlie og Folken i Stavanger. Bandet består foruten Lindland av Knut Jonas Sellevold, Øystein Eide og Lillebjørn Nygaard.

Promosinglen Seamy Sides består av tre låter.
It Won’t Happen er en fin rytmegitarbasert, typisk gladrockelåt, med ganske fengende refreng og raske trommer. Some Days er av et litt roligere kaliber enn den forrige, og har faktisk kommet med på CCAP utgivelsen Check #1 (Checkpoint Charlie Audio Productions), der de fire bandene Larsie, Marble Arch, Mayflies og Trim bidrar med å fylle en EP.

Videre er I’ve Had It muligens promosinglens beste innslag. Det er en fin progresjon i låta, som bygger seg gradivis opp, via et nydelig gitarsoloparti, til en avslutning der vrælefaktoren inntreffer. Dette er god rock’n’roll som trolig sitter som et skudd på den intime livescenen. Låta inviterer til å bli hørt og sett på det lokale utestedet.

Det er visstnok intensjonen at låtene gjerne skal være både skeive og umiddelbare, men på plate faller disse låtene litt mellom to stoler. For undertegnede blir det en smule for skeivt til å bli allsang av det, og det ender opp som litt uinteressant. Fordelen med en intim livescene er at grums som småsure partier kan forsvinne, i tillegg til at stemning og utstråling kan bære mye av forestillingen.

I’ve Had It, kler riktignok stereoanlegget godt, for på den låta fungerer konseptet best og ren energi slår gjennom. Smågrums bidrar til å gi låta det rette skeive og rocka preget.

Sjekk gjerne ut Larsie en gang orkesteret spiller opp. Det kan bli rock’n’roll.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.