Sufferion – Hamartia Of Prudence – Uengasjerende eventyr

Sufferion – Hamartia Of Prudence – Uengasjerende eventyr

Silentium bommer dessverre solid på begge punkter med dette
Shakespearianske eventyret.

Kort fortalt handler Sufferion om sjømannen Antracon og hans forlovede; Prudence. En skummel, ond skapning sørger for at Antracon først dreper Prudence og deretter seg selv. Høres det kjent ut? De som fulgte med i timen vil kjenne plottet igjen fra Shakespeares Othello – pluss et par tusen dårlige hollywoodfilmer. Med andre ord en ikke spesielt original fortelling.

Hver akt åpner med en dialog mellom hovedpersonene, og glir deretter over i en låt som skal gjenspeile stemningen i denne dialogen. I utgangspunktet en artig ide, men problemet er at det holder i massevis å høre platen én gang. Heldigvis består dialogene av egne spor slik at man kan programmere bort de kjedeligste partiene. Men det er uendelig irriterende å måtte skippe annet hvert spor når man skal høre en plate. I Sufferions tilfelle sørger det for en holdbarhet på omtrent null.

Hva så med musikken? Dette er god gammeldags gothmetall slik vi kjenner den fra blant andre Theatre Of Tragedy (i gamle dager, vel å merke) og Tristania. Musikalsk sett er albumet profesjonelt gjennomført. Produksjonen er glimrende og lyden glattpolert. Men det hele mangler sjel. Spesielt åpningen er skrekkelig uengasjerende.

Heldigvis tar det seg litt opp på slutten når det klikker for hovedpersonen Antracon. Men stort sett har vi hørt det meste som presenteres her i bedre utgaver tidligere.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.