Storstua inviterer til deilig lyd i høstmørket

Storstua inviterer til deilig lyd i høstmørket

Rockefeller er et av de eldste konsertrommene i byen, som ikke har tenkt å gi seg ikke denne høsten heller. I dette lokalet strømmer det nesten over av interessante navn, små som store.

Mange blinkskudd
Bare i løpet av de neste ukene finner blinkskudd som den karismatiske låtskriveren Ben Harper like lett frem til Oslo som Fun Lovin’ Criminals, Blur, Muse og Jane’s Addiction veien til Rockefeller. Flere av disse konsertene er dessverre utsolgt i skrivende stund (noen igjen til Harper), men det er mer å ta av senere i høst.

Billetter igjen
Av de konsertene det fremdeles er billetter igjen til, kan man snøre frem fete navn som Sixteen Horsepower, Madrugada, Turboneger, de eksentriske amerikanerne Ween og den strålende rootsrockeren John Hiatt.

Men det stopper ikke der. Det er nemlig alltid en glede å lese programmet til Rockefeller når det publiseres i dagsavisene over en svart helside. I år har vi her i byen mye å glede oss til med konserter med Grandaddy, Black Rebel Motorcycle Club, Briskeby og de tradisjonsrike julekonsertene til The Young Neils.

John DEE stiller ikke langt bak sin storebror med feiring av sitt seksårsjubileum. Det inkluderer opptredener fra flere norske godnavn som Emmerhoff & The Melancholy Babies, Span, Jim Stärk og WE.

I tillegg finner en del interessante utenlandske navn også turen over for å sette sitt preg på oslonatten. Progcorebandet The Mars Volta tar endelig turen over dammen for å trøkke progrocken inn i fjeset vårt flere tiår etter at sjangeren sist var stueren, mens popmusikken får sitt pass påskrevet av det svenske stjerneskuddet Moneybrother, de kanadiske rockerne i The New Pornographers samt lo-fi gudfaren Stephen Malkmus og hans The Jicks.

Dette er ikke hele programmet; datoer med mer finner du på hjemmesidene www.rockefeller.no. Dette er kun ment som en appetittvekker for å få deg ut av sofakroken, inn i pubskoene og ut i høstnatten. Det er verdt det.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.