Mono ligger nede for telling!

Mono ligger nede for telling!

I en pressemelding forklarer Mono at de sannsynligvis vil bli stengt en periode fremover. Dette skyldes at man har mistolket en paragraf i alkohollovens paragraf 1-10. Næringsetaten i Oslo mener Mono skulle rapportert en emisjon som ble gjennomført november 2002, og samtidig søkt om ny skjenkebevilgning. Alkoholloven omtaler overdragelser av en dominerende andel av selskaper som har skjenkebevilling, det skal da søkes om ny bevilling.

Kilden til stridens hete er følgende:
To av selskapets tidligere kreditorer fikk omgjort sine lån til aksjekapital. Begge de to nye aksjonærene har mindre enn tredve prosent av aksjene, altså har ingen av dem en dominerende stilling i driftselskapet. Det har vært en juridisk diskusjon om Monos tilfelle faller inn under denne loven, med bakgrunn i om det i dette tilfellet er snakk om «en dominerende andel» og det faktum at det har vært en emisjon og derfor IKKE en overdragelse som innebærer salg av aksjer.

Skyldes feiltolkning av lovverket
Menneskene bak Mono sier selv de ikke har forsøkt å gjøre noe galt, men at de kun har feiltolket loven. Konsekvensen av dette er at de nå mister sin skjenkebevilgning.

De sier selv at de opplever å bli straffet meget sterkt for at de feiltolket en administrativ side ved alkoholloven. De føler som sagt at de har ikke gjort noe straffbart i forhold til bestemmelser om selve skjenkebevillingen som salg til overstadig berusede, unge mennesker, økonomiske unndragelser etcetera.

Mener offentlige etater har en plikt
Mono føler også at alle offentlige etater har en plikt til å foreta helhetsvurderinger der man også må se på konsekvensene av hvordan man anvender lover og regler og spesielt om disse står i forhold til det saken dreier seg om. Når man risikerer at en bedrift går konkurs slik at tredve arbeidsplasser går tapt, står ikke det i forhold til den feiltolking av lover og bestemmelser.

Zoom, som allerede er flyttet fra So What!-kjelleren, vil gå som planlagt og bli arrangert i kveld. Men det skjer uten skjenkebevilgning, før Mono deretter altså må holde stengt på ubestemt tid. Panorama vil følge saken videre og håper på en lykkelig slutt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.