We Are The World på nytt

We Are The World på nytt

Trekløveret er i disse dager i ferd med å skrive sangen, nå titulert som The World Is Ours, og som er basert på Michael Jackson– og Lionel Richie-komposisjonen We Are The World, som ble innspilt av datidens største amerikanske stjerner under fellesbetegnelsen USA For Africa, og ble en landeplage i 1985.

Stjernelag
Blant artistene som den gang stilte opp var – foruten de to komponistene – størrelser som Bruce Springsteen, Bob Dylan, Tina Turner, Ray Charles, Waylon Jennings, Willie Nelson, Diana Ross og Stevie Wonder.

Inntektene fra salget gikk til sultrammede i Afrika, og var USAs bidrag som kom i kjølvannet av Storbritannias alternativ på fronten, Band Aid og den gigantiske støttekonserten til samme formål, Live Aid – som gikk av stabelen i juli samme år – og som var ledet av Bob Geldof.

Singelen vil bli fremført av over førti av dagens største og mest aktuelle plateartister, blant dem Missy Elliott (bildet) og Justin Timberlake, og slippes våren 2004.

Moderniserer originalversjonen
Timberland sier til musikkbransjebladet Billboard at han har tatt utgangspunkt i Harry Belafonte– og Quincy Jones‘ prosjekt USA For Africa. The World Is Ours er en modernisert versjon av originalen, og håpet er at den blir en ny allsangfavoritt blant dagens unge generasjon.

I tillegg til CD-singelen vil det etter planen også komme en DVD og bli laget en TV-dokumentar om skal sendes på kanaler som VH-1 og MTV, og som sannsynligvis også vil bli kjøpt inn av medier her hjemme.

Alle inntekter vil gå til de veldedige organisasjonene YouthAIDS og The Listen Up Foundation.

Morten Rand-Hendriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.