Categories: Konserter

Fint trist

(John DEE, Oslo – onsdag 12. november, 2003)

Bandet setter i gang med den lavmælte I’ts Not that Easy, som også er åpningssporet på Jim Stärks siste album, No Time Wasted. En ettertenksom låt som lokker tankene ut på vidvanke, men du verden så vakkert.

Jim Stärk passer uten tvil best inn i type mørkt konsertlokale med et tykt røykteppe og lavmælt samtale. Bandet fortsetter med Honest (Trying To Be A Man), No Time Wasted og den aldeles herlige Half A Man. Dyp sympati med stakkarne som nylig har møtt veggen i kjærligheten er følelsen som melder seg når man blir servert godbiter av dette slaget.

Ikke bare nedstemt melankoli
Melankoli er som kjent stikkordet her, selv om de drar på litt på enkelte av låtene; med banjo og bråkete orkester. Det er under de melankolske låtene de virkelig får det til å gå kaldt nedover ryggen på publikum. Men misforstå ikke, fo eksempelvis er Catch Me (If I Fall) er en fet låt som skaper stemning i salen.

Opplagte
Til tross for at bandet nylig har avsluttet en lengre turne rundt om i det ganske land, virket de mer enn opplagt på scenen denne kvelden. Og serverte en solid blanding av både nye og gamle låter. Deres forrige plate, Ten Songs And Hey Hey er noe annerledes bygget opp enn oppfølgeren No Time Wasted, men blandingen av låtene fre begge utgivelsene er i denne settingen vel komponert. Publikum så i tillegg ut til å trives bra. Dette til tross for at budskapet i tekstene ikke nødvendigvis er av det mest oppløftende slaget.

Jim Stärk må være et av landets tryggeste, men samtidig mest spennende band for tiden, og for undertegnedes del har de fast plass i spilleren. Jeg tar turen neste gang også. Uten tvil.

Nils F. Skumsvoll

Share
Published by
Nils F. Skumsvoll

Recent Posts

Hyller kvinnehelter med ny låt

Hun har gitt ut sitt første soloalbum, og har ett til på vei. Hun har…

2 uker ago

Norges svar på Adele

Amelie Aldner er en svensk artist bosatt i Norge. Med sin klare og kraftige stemme…

3 måneder ago

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

6 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

8 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

8 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

8 måneder ago