Nytt Kraftverk åpner midt i Oslo

Nytt Kraftverk åpner midt i Oslo

(Foto: Petter Gjelsnes)

Kraftverk (med enkelt-v) byr på en kombinasjon av konsert- og vanlig utested med DJ, med hovedfokus på elektronika- og synthrelatert musikk på menyen, men også med rom for mer ordinær pop- og rock.

Etter at Jazid la inn årene har lokalene vært invadert av strippere(!), en linje firerbanden bak Kraftverk (bildet f.v.: Thomas Luthe, Tom Kalstad, Thomas Lie Larsen og Fredrik Rødsæther) definitivt ikke har planer om å følge opp. Istedet byr de på sofistikerte toner til alle musikkelskere i hovedstaden.

Fotograf: Petter GjelsnesNytt konsept
Som mange vet varte institusjonen So What! i hele ni år. Men Fredrik Rødsæther, daglig leder på Kraftverk, er klar i sin tale om at sitt nye hjertebarn er et nytt konsept med sin helt egen identitet:
– Dette er et nytt konsept med to forskjellige musikkprofiler. Oppe heter det loftet og nede heter det Kraftverk. Oppe kan man late som rødvin er blod og nyte denne til en god dose synth eller punk under kontrollen til barsjef Tom Kalstad. Nede er plassen for de litt mer løssnippede med cocktails i baren og en musikkprofil som strekker seg fra elektronika til pop under kommandoen til barsjef Thomas Lie Larsen. Selvsagt er dette et alternativ til So What!, men langt i fra noen blåkopi. Du kan godt si vi har dratt So What! et steg videre, sier han.

Etterlengtet sted
Telefonen har ikke hatt pause et sekund siden det begynte å gå rykter om det nye utestedet i Pilestredet. Thomas Luthe sier det har vært utrolig stor interesse for stedet, noe som viser at behovet for en slik klubb uten tvil er til stede:
– Det har dessverre tatt litt lenger tid å få plassen på beina enn hva vi i utgangspunktet hadde håpet på. Det av forskjellige grunner. Men nå er vi ferdig, og vi åpner med stil. Både oppe og nede. Og med den interessen det har vært for stedet, tror jeg dette vil bli en suksess. Nede får vi tross alt Oslos frekkeste dansegulv. Dette er et sted folk definitivt ikke har sett maken til, sier han fornøyd.

Kraftverk er inndelt i to soner og med to aldersgrenser. I kjelleren, som er den delen av lokalet som bærer det magiske navnet Krafverk, vil aldersgrensen være 23 år på hverdager mens det er 20-årsgrense i den øvre avdelingen, døpt Loftet. Da vil det være to forskjellige inngangspartier for til en viss grad å skille de to avdelingene. Men i helgene skal alle som har passert 20 ha mulighet til å bevege seg rundt i begge lokalene – både oppe og nede. I helgene vil det i tillegg være åpent mellom etasjene.

Kraftverk åpner altså dørene for publikum i kveld, torsdag 29. januar klokken 21. Adressen er Pilestredet 17.

Les mer om det nye utestedet på www.cafekraftverk.no.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.