Musikkblad feirer toårsjubileum med miniturne

Musikkblad feirer toårsjubileum med miniturne

Foto: Anthony Hopkins (Silver) / promo: Big Dipper (The Bamboo Kids og Bronco Busters)

For et par uker siden ble rockerne i Silver belønnet med den hovedprisen under Alarm som har en totalverdi pålydende 700 000 kroner. Dette er også den siste turneen albumdebutantene gjør i Norge før sommerens festivalsesong. Gruppen skal i mellomtiden legge ut på en lengre turne i Europa og USA.

Fotograf: Big Dipper RecordsSterkt navn fra New Yorks rockscene
Et annet band som markerte seg i spaltene til Mute såvel som her i Panorama i året som gikk er amerikanske The Bamboo Kids med base i New York. I Panoramas store leserkåring ble bandet kåret til årets tredje beste konsertattraksjon i fjor, mens gruppens selvtitulerte debutalbum, som er gitt ut på oslolabelen Big Dipper Records, ble belønnet med fem platespillere av vår anmelder som i sin omtale lurte på om denne gjengen er det neste store fra New York. I alle fall er The Bamboo Kids være et attraktivt tilbud til konsertgjengerne i våre største byer.

I tillegg til at The Bamboo Kids spiller i alle byene stiller punkrockerne Crash på scenen til Garage Bergen, The Chairs kommer på Cementen i Stavanger, mens både Desperado og Bronco Busters begge stiller på Blæst i Trondheim. Jentene i sistnevnte band ble for øvrig nylig belønnet med full pott på karakterskalaen i herværende magasin for sin ferske utgivelse Pulse Racing.

DJ-veteraner
Under kveldens turnestart i Oslo med prisvinnende, glamma punkrock fra Moi og rå punkrock fra New York, byr Mute på to platesnurrere fra Oslos gamle punkrock-scene: DJ Trauma og DJ Jan O, bedre kjent som Trygve Mathiesen og Jan Olufsen. Begge er kjent fra hovedstadens punkmiljø på sytti- og åttitallet, blant annet sto de bak hovedstadens første punkfanzine City Rockers og en mengde kassettlabler. Mathiesen, tidligere frontfigur i Ym:Stammen, er i dag musikkjournalist, mens Jan Olufsen driver klubbkonseptet Beat Basement.

Er du blant de ti første besøkende, kan du også sikre deg et gratis eksemplar av Mutes nye utgave. Og befinner du deg i Oslo, så innstill deg på tidlig konsertstart. Dørene åpner allerede klokken 20, mens første band går på scenen klokken 21.30.

Den hele turneen, som går under betegnelsen MUTE Presents er lagt opp etter følgende plan:

mandag 2. mars:
Silver + The Bamboo Kids, Garage Oslo

tirsdag 3. mars:
Crash + The Bamboo Kids, Garage Bergen

onsdag 4. mars:
Bronco Busters + The Bamboo Kids + Desperado, Blæst Trondheim

fredag 6. mars:
The Chairs + The Bamboo Kids, Cementen Stavanger

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.