Van Halen er tilbake

Van Halen er tilbake

Noen vil surmule over at det er feil vokalist, noen vil juble, men de aller fleste Van Halen-fans vil rett og slett puste lettet ut når de nå får høre at det er offisielt. Ryktene har lenge gått om en reunion. Spørsmålet var bare hvilken av de to første vokalistene bandet ville hente inn? Den originale showmannen og gærningen David Lee Roth, eller den mer joviale og vokalkyndige Sammy Hagar?

Sistnevnte ble regelrett sparket ut av bandet i 1996 etter at også han ymtet frampå om at han ville gå litt Fotograf: Van-Halen.commer tilbake til solokarrieren sin (selv om det ennå er uklart om dette var grunnen), mens Lee Roth gikk på den samme fella tilbake i 1985 – året etter megasuksessen 1984 og singelen Jump. Tilhengerskaren hans har høylytt ytret sine ønsker og krav om at den originale frontmannen til bandet skulle være den som skulle ta over, men nå viser det seg altså at det er Hagar som er tatt inn i varmen. Bildet til venstre ble i går lagt ut på bandets offisielle hjemmeside og viser kvartetten samlet for første gang på åtte år.

Skilsmisse og kreft
Siden bandet ga ut det katastrofalt kjedelige albumet Van Halen III i 1998 med Gary Cherone fra Extreme bak mikrofonen, har det vært forholdsvis stille rundt Van Halen. Eddie Van Halen har slitt med både skilsmisse og ikke minst kreft, og hans alkoholproblemer har lenge vært kjent. Sammy Hagar var overraskende nok forøvrig ute på en liten fellesturné med nettopp David Lee Roth, til tross for at det ikke er en hemmelighet at de ikke akkurat elsker hverandre. Men hva gjør man ikke for publisitet. De andre to i bandet har man ikke hørt så mye fra.

Ny single
Men nå skal kvartetten altså ut på en forholdsvis stor turné til sommeren og en single passende titulert It’s About Time er i følge nettsiden Van Halen News Desk planlagt utgitt i sammenheng med utgivelsen av Van Halen Best Of Volume II i juni. Fotograf: www.van-halen.com I et intervju med Howard Stern kunne forøvrig Hagar røpe at bandet har plukket opp tråden akkurat der de slapp den i 1996 og at de aldri har hatt det bedre sammen. Han kunne også fortelle at Eddie er frisk og spiller bedre enn noensinne og at grunnlaget for det nye samarbeidet er materiale Eddie har jobbet med de siste årene. Selv om Hagar har hatt en del kontakt med Michael Anthony gjennom årene, var det ikke hans gamle bestekamerat Eddie han kom i kontakt med av brødreparet Van Halen, men storebror og trommis Alex.

Nå gjenstår det bare å se om de gamle legendene klarer å mekke sammen noe ordentlig rock’n’roll igjen, eller om gikta har tatt dem og deres trang til klissete ballader fortsatt er tilstede. Spennende blir det uansett!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.