Panorama kjøper IKKE Puls

Panorama kjøper IKKE Puls

Panorama har i likhet med veldig mange andre medier en tradisjon for å prøve å lure leserne sine akkurat denne dagen.

Men få av forsøkene handlet om musikk i år. NRK var imidlertid frempå og lovet gratis nedlastbar musikk hver gang man kjører gjennom bomstasjonen. Vår konkurrent Pstereo forsøkte seg med at de hadde vunnet en pris som beste uavhengige musikknettsted av det prestisjetunge, men dessverre fiktive månedlige musikkmagasinet Rock International Magazine. Dårlig skoleengelsk i sitatene fra prisutdelingen gjorde at vi aldri hoppet i stolen og følte oss forbigått her i Panorama.

Narkodom på Osito
Også i plateselskapene ser det ut til at folk har hatt det gøy med å komme opp med mer eller mindre usannsynlige historier. Bjørn Torjus Hansen i Osito Records sendte i dag tidlig ut en pressemelding der han hevdet at han snart skulle utleveres til Mexico for å sone en lang narkodom. Under overskriften Osito Records ser dessverre ut til å være historie fortalte han den triste historien om hvordan han ble lurt til å ta imot en pose narkotika på en meksikansk filminnspilling.

Farvel Tungtvann
Fra Atle Bøckmann i C+C Records fikk vi vite at gruppen Tungtvann skulle oppløses, bare to uker før tredjealbumet slippes. «Jørg1 kommer til å slå seg sammen med hiphop-kollektivet Klovner i Kamp, mens Lars vil tilbringe mer tid sammen med sin høygravide kone,» skrev Bøckmann i pressemeldingen.

Jesus inntar Quart
Vår favoritt var det likevel Quartfestivalen som sto for. De proklamerte at de fra og med i år skulle utvide festivalen med en ekstra konsertdag for å tekkes kristenfolket i Kristiansand. «De kristne miljøene i Kristiansand har i en årrekke lagt store arrangementer til Quart-uka for å lage ”en moralsk motpol” til Quartfestivalen. Det er vi nå lei av, og tar heller et fremstøt for å trekke disse publikummerne til Quart. Derfor vil vi legge oss på en kristen profil på mandags-programmet. Vi er allerede i kontakt med flere store artister med et tydelig kristent standpunkt,» skrev de på hjemmesiden, før de som angrende syndere spurte leserne om det var riktig av dem å selge sjela si til Jesus.

Her kan du lese hele saken om Panoramas oppkjøp av Puls

Panorama kjøper Puls

Etter nesten ti år i bitter konkurranse, har Panorama nå kjøpt rivalen Puls. – Et ledd i vår satsing på musikknyheter på nett, kommenterer Panorama-redaktør Paul A. Nordal.

Panoramas oppkjøp av Puls ble formalisert denne uken.
– Vi er allerede landets største musikkavis på nett, og har lenge lett etter en måte å vokse videre på. Nå får vi noen flere lesere, samtidig som det er en aktør mindre på dette markedet, sier Nordal.

Han bekrefter at det kan bli snakk om å legge ned dagens Puls-side, og la puls.no peke videre til Panoramas nyhetsside.
– Det er neppe hensiktsmessig å beholde begge navnene i tiden fremover, og per i dag har Panorama et sterkere merkenavn. Puls var store for en del år siden, men de senere årene har de nærmest ligget brakk, sier Nordal, som i tiden fremover ser for seg høyst tre seriøse musikkaviser på nett.

Foruten Nordal og en ekstern investor, har Panorama-folkene Frode Jørum, Morten Rosvold og Henning Poulsen gått inn på eiersiden i Puls.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.