Indestructible – God gammel suksessoppskrift

Indestructible – God gammel suksessoppskrift

De kjører videre med sin blanding av punk, rock, ska og reggae uten å skape noe nytt. De bekrefter derimot at dette er en vinnende kombinasjon det ikke er noen grunn til å endre, dette fungerer like godt nå som for ti år siden.

De starter det hele med et tilbakeblikk og ser hen til sine inspirasjonskilder, i åpningslåten og tittelsporet hylles Joe Strummer, Dee Dee Ramone og Joey Ramone for deres udødeliggjøring av punken. Låten er en kjapp liten sak som slår an tonen for resten av de nitten sporene.

Under innspillingen av platen ble gitarist og vokalist Tim Armstrong forlatt av sin kone, til fordel for Josh Homme i Queens of the Stone Age. Dette, samt at Lars Fredriksen, som sammen med Armstrong har skrevet de fleste låtene, nylig skilte seg, preger mye av tekstmaterialet.

Tydeligst kommer dette frem på sporet Tropical London, navnet på låten henviser til Melbourne, der Armstrong møtte sin fraskilte kone for første gang. Teksten er mimrende og ikke veldig munter mens musikken er en mer lystig blanding av punkrock og reggae. Et av Rancid’s varemerker er vokalen der Armstrong og Fredriksen synger unisont, og det fungerer meget bra også denne gangen. På denne låten er det Armstrong vokal som er noe mer tydelig, mens Fredriksen ligger litt bak og etter. Som for å understreke at dette handler mest om Tim Armstrong.

Red Hot Moon er et annet av platens høydepunker der Rancid viser hvorfor de gjerne nevnes sammen med storselgende band som Green Day og Offspring som forrige tiårs viktigste punkrockband. Her er det ska-punk i klassisk Rancid-format.

Platens roligste låt er Arrested In Shanghai, en liten perle av en ballade der det fortelles om kampen mot undertrykkelse fra en personlig synsvinkel. Som vanlig er låtene deres i stor grad drevet av vokalen og som vanlig er det gode og innholdsrike tekster, gjerne med politisk brodd.

Det hele avsluttes med hardere klassiske punktoner i låten Otherside. Lite tyder på at Rancid kommer til å endre seg mye de neste årene, med andre ord er det god grunn til å se frem til neste utgivelse.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.