Poems And Explosions – Stødig debut fra erfarne musikere

Poems And Explosions – Stødig debut fra erfarne musikere

Navnet The Magic Bullet Theory henviser til en noe høytsvevende og kontroversiell teori om drapet på tidligere president John F. Kennedy. Bandet er ikke like kontroversielle og nyskapende. De serverer hovedsakelig kjapp og noe rølpete undergrunnsrock av klassisk format, men senker innimellom farten og gir oss noen pusterom med bedagelig blues.

Vokalen er intens, med klare punkreferanser og preger de fleste låtene på en positiv måte. Et godt eksempel på hvor bra dette kan fungere er låten Heart Attack der bandet spiller klassisk syttitallsrock på en stilsikker og spennende måte.

En annen meget heldig låt er The Big Knockout, sløy rock’n’roll som får en til å tenke på Quentin Tarantino filmer, vakkert og skittent på samme tid. Dessverre blir det ikke alltid like vellykket og vokalen fremstår som masete og kjedelig på en del av sporene.

Det hele avsluttes med den lett nedstemte låten Go To Hell. En kort låt av typen fengselsblues, der bandet tilstår å ha gjort det de er tiltalt for, uten å be om unnskyldning. En fin avslutning som står i sterk kontrast til den tidvis rotete og bråkete halvtimen bandet har gitt oss.

Riktignok får man et rotete førsteinntrykk av platen, men rotet gir mening og platens variasjon fra masete undregrunnsrock til rolig blues fungerer bra, noe av det beste med hele albumet. Poems And Explosions når ikke helt opp, men har sine høydepunkt med The Truth Is A White Lie samt nevnte Heart Attack og The Big Knockout.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.