Nytt The Roots-album i juli

Nytt The Roots-album i juli

Undergrunnsrapperne som i år kan feire tolv år som band hevder at The Tipping Point oppsummerer hele karrieren og de seks foregående studioalbumene.
– De fleste av våre albumtitler er valgt for å reflektere over hvor bandet er og hvordan vi føler det akkurat nå og dette er vårt største skritt noen gang, hevder Thompson, som er en av The Roots’ grunnleggere i en pressemelding i dag.

Fotograf: Geffen RecordsTittelen The Tipping Point refererer til en bok av Malcom Gladwell og platen vil utvilsomt bli målt opp mot forgjengeren Phrenology, som ga bandet sitt definitive gjennombrudd og som blant annet ble Grammy-nominert og belønnet med fem solide platespillere i herværende magasin. Bandet gjestet også Quart i fjor, som vår anmelder mente serverte en av festivalens aller beste konserter.

Mange gjester
Blant gjesteartister- og produsenter som har involvert seg i prosessen med å fullbyrde den nye platen finner vi Jean Grae, Martin Luther, Devin The Dude, gitarist Captain Kirk Douglas, produsent Scott Storch og komiker Dave Chappelle. The Roots, som nettopp har ferdigstilt arbeidet med The Tipping Point, holder i disse dager på med å spille inn video til albumets første singel, Don’t Say Nothin’. Låten er produsert av Storch, som begynte sin karriere som The Roots’ første keyboardist og som siden har jobbet som produsent for størrelser som Dr. Dre, Christina Aguilera og Beyoncé Knowles, med flere.

For øvrig er det verdt å nevne at komikeren Dave Chapelle bidrar på låten In Love With (The Mic) og at bandet gjør en ”virtuell” duett med selveste Sly And The Family Stone på sporet Everybody Is A Star. Albumet gis ut på Universal-etiketten Geffen Records.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.