On My Way – Med teft for den pene popen

On My Way – Med teft for den pene popen

Det snakkes ofte om vanskelige andrealbum. Mye kan tyde på at Ben Kweller må ha vært syk fra indiepop-skolen (ja, alt skal settes i bås) på akkurat denne dagen, for med On My Way treffer han altså blink. Og som sagt, det i andre forsøk.

22-åringen ga i 2002 ut albumet Sha Sha som absolutt ikke er en dum debut. Det er ikke alle 20-åringer som presterer å levere like stødige saker i første forsøk. Enda færre klarer å levere en perle som On My Way i det neste.

Det er lett å føle at noe virker kjent med denne utgivelsen. Men vi snakker absolutt ikke tyveri her, for dette er preget av å være verket til en ung mann med flere år med god musikksmak på samvittigheten. Vokalen er til tider veldig lik Weezers Rivers Cuomo, uten at det er noe problem. Førstesingelen The Rules har mye av den samme slagkraften og «må-trampe-takten-med-foten»-kvaliteten som Jets Apple iPod-hit Are You Gonna Be My Girl.

Alt i alt så er dette et album spekket med flotte melodier og herlige lyriske vendinger som «I want to kill this man but he turned around and ran / I’ll kill him with karate that I learned in Japan» fra tittelsporet. De tre første låtene; I Need You Back, Hospital Bed og My Apartment) er alene såpass farlig fengende at de gjør det vanskelig å legge vekk albumet.

Gjør deg selv en tjeneste: Surf innom en av de britiske nettstedene som selger musikk (for eksempel Amazon, CDWow eller Musica) og bestill On My Way på import i dag. Sommeren står nemlig i fare for å spoleres om du skulle velge å la det gå i glemmeboka…

Stian Pride

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.