Belly Dream – Egentlig ganske uinteressant

Belly Dream – Egentlig ganske uinteressant

Søstrene Tove og Anita Bøygard utgjør stammen i Bøygard med låtskrivning og sang. Med oppvekst i Hallingdal var det ikke til å komme foruten at musikken deres skulle bli heller folkinspirert. Vi snakker en blanding av akustisk og elektrisk framførelse av roots, med folkinntrykk.

Det åpner fryktelig så dramatisk og folkinspirert med Living. Låten gir assosiasjoner til det samiske eller til indianerne i USA. Plagsomt er i alle fall forsøket på å lage en harmonisk tostemt vokal backet opp av «urinvånerne» i bakgrunnen. Det blir for mye av det gode på alle kanter, og uten en videre god melodi i bunn blir det en pakke som er vanskelig å ha oversikten over. Stressende egentlig. Tittelsporet fortsetter i samme sporet, bare litt roligere.

Etter den voldsomme åpningen roer det seg heldigvis ned og impulsene kommer ikke fra så voldsomt mange kanter og det hele blir litt mer behagelig å høre på, uten å være videre interessant av den grunn. Låtene er stort sett greie nok, men øyenbrynene heves ikke ikke så ofte. Det blir en del rolig, småfin roots med forsøk på spennende innslag her og der som skal gi det hele et mer moderne uttrykk. Til tider blir stemningen litt trolsk og mystisk av seg, som på 11.57 med en fin munnharpe. Et av de mer originale øyeblikkene her. Et annet høydepunkt er når Hellbillies-vokalist Aslag Haugen stepper inn på Welcome Now.

Problemet er at altfor store deler av albumet blir for intetsigende og lite interessant i sitt uttrykk og framførelse. Melodiene er småfine, dog ikke mer enn det, men det verste her er vokalen. Den gjentatte «harmonien» i den tostemte syngingen blir et irritasjonsmoment etter hvert og ødelegger opplevelsen. Samtidig blir det overdose av det meste og det blir en mangel på fokus. Det blir hentet fra for mange hyller uten at det helt passer sammen.

Smått legendariske Martin Hagfors har produsert platen og det er ikke vanselig å høre at han drar i trådene med sine sedvanlige virkemidler. Det hjelper lite når melodiene ikke skaper annet enn en likegyldig følelse og at vokalen er enda verre. Resultatet er utelukkende bakgrunnsmusikk som ender opp midt på treet. Verden ville gått videre både med og uten Belly Dream.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.