Sunshine (Wake Me Up) – Friskt, men mangel på variasjon

Sunshine (Wake Me Up) – Friskt, men mangel på variasjon

Bak pseudonymet UnFocused skjuler det seg en herre fra Stavanger ved navn Arne Sjøthun Larssen. Selv beskriver han seg som et ”lo-fi-alternativt popband”. Kassegitar er hovedkompet, i tillegg er det inkludert noen enkle effekter som dobbelt vokalspor og litt bass der det passer.

Sunshine (Wake Me Up) er en helt hjemmesnekret utgivelse, og høres nok også slik ut. Etter et par gjennomhøringer er det likevel tegn til at fyren har noe å fare med. Selv om dette er innspilt på gutterommet så er et par melodier av såpass kvalitet at en sparsommelig produksjon ikke gjør så mye.

Låten So Magical har ifølge Larssen selv blitt spilt på Urørt i Petre. Det er likevel ikke den beste låten på denne samlingen. Far From Home stikker av med den prisen, en låt som gir et friskt og luftig inntrykk av sommer. Ikke i betydningen sommerhit og landeplage på P4, men mer på grunn av stemningen. Og det er ingen dårlig kvalitet å ha for en poplåt.

Det som trekker ned er at låtene blir for like med en smule ensformige arrangementer. En del av dette kan nok skyldes nettopp at dette er hjemmelaget. Det hadde vært interessant å høre låtene skikkelig arrangert i en band-setting. Skal vi hovedsakelig holde oss til kassegitarklimpring, krever det umåtelig mye av låtmaterialet. Noe som ikke kommer helt inn til målstreken her.

Alt i alt får UnFocused godkjent i denne omgang. Men for å felle en endelig dom behøves det nok litt mer enn en demo på elleve minutter.

Ståle Aune Fjellstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.