John Peel er død

John Peel er død

John Peel er uten tvil en av de aller viktigste menneskene på den britiske rockscenen noensinne. Han jobbet hele sin karriere med å hjelpe frem kjente og ukjente artister som David Bowie, Joy Divison, Captain Beefheart, så vel som nyere band som The White Stripes og The Hives.

Peel Sessions
Det var på hans radioprogrammer på BBCs Radio 1 og Radio 4 at han gjorde seg og artistene han elsket bemerket. At han var en musikkfan av dimensjoner er hevet over noen som helst tvil.

Da han fikk sitt radioprogram Peel Sessions, brukte han dette til å la millioner av mennesker høre akkurat den musikken han mente var den beste.

Han var en av rockens absolutte giganter, rett og slett fordi mange av de artistene og bandene som vi i dag kjenner som noen av de største, kanskje ikke hadde vært hva de er i dag uten ham. Det er vanskelig å skrive om John Peel uten å trekke inn navnene på de artistene han hjalp frem i lyset.

Kjempet for rocken
Hva hadde The Smiths, The Undertones, The Fall og Marc Bolan vært uten hans innflytelse? Selvfølgelig er dette umulig å forutse, men skulle undertegnede komme i en situasjon dere man kunne vedde på nettopp dette, så hadde nok sparepengene blitt satt i John Peels favør.

Panorama sender sine kondolanser til Peels familie og oppfordrer alle til å ta et lite dypdykk i hans Peel sessions. Du blir nok et bedre menneske på grunn av det.

John Peels sider hos BBC.

Stian Pride

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.