Panopticon – Hypnosemetall på høyt plan

Panopticon – Hypnosemetall på høyt plan

Isis’ varemerke er lange, dynamiske låter som sakte men sikkert bygger seg opp mot et slags klimaks. Dette gjentas gjerne flere ganger per låt. Albumets åpningsnummer So Did We legger listen særdeles høyt for resten av platen. Låten består av en rekke utsøkte riff og harmonier, og Aaron Turners vokal sklir elegant inn i det stemningsfulle lydlandskapet

Panopticon passer definitivt best når du ligger i sofaen med hodetelefoner og slapper av. Det er til tider langt mellom vokalpartiene, noe som retter et større fokus på det rent instrumentale. I så måte har Isis mye til felles med band som My Dying Bride, selv om førstnevnte velger en adskillig mildere linje denne gang.

Produksjonen er for øvrig et kapittel for seg selv. Panopticon har en så til de grader tett produksjon at det er en fryd for øret. Kjøp denne platen umiddelbart!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.