Verdens tyngste band inntar Mono

Verdens tyngste band inntar Mono

Café Mono er ikke akkurat det konsertstedet i Oslo som kan skilte med byens største scene. Langt derifra. For å få plass til alle medlemmene i The Polyphonic Spree må derfor scenen bygges ut og vil dekke hele langveggen ved inngangen. Med nødutgangen midt på. Dette er en utfordring for konsertstedet, som på ingen måte likevel har planer om å la denne unike sjansen til å by på årets mest spesielle konsertopplevelse gå fra seg.

Fredspriskonserten
Fredag 10. desember er som alltid en merkedag i hovedstaden. Dette er dagen for utdeling av Nobels fredspris, som i år er tildelt den kenyanske miljøvernaktivisten Wangari Maathai. Like sikkert som at prisen deles ut denne datoen er Nobelkonserten i Oslo Spektrum dagen etter et faktum. Men før The Polyphonic Spree blir introdusert på scenen i Oslos storstue av Tom Cruise og Oprah Winfrey vil ensemblet etter all sannsynlighet innvadere Mono i Pløensgate.

Med symfoniske og melodiøse popmusikk krydret med et snev av gospel har The Polyphonic Spree gjennom sine to utgivelser The Beginning Stages Of… The Polyphonic Spree og Together We’re Heavy, som ble sluppet tidligere i år, markert seg som et særegent fenomen på platefronten. Musikken er av mange karakterisert som en krysning av The Flaming Lips og The Beach Boys.

«Gruppen» ble grunnlagt av Tim DeLaughter, som frem til 1999 var frontmann i Tripping Daisy sammen med gitarist Wes Berggren. Da Berggren døde av en overdose samlet DeLaughter de resterende medlemmene fra Tripping Daisy og inviterte rundt ytterligere tyve individer for å gjenoppstå som The Polyphonic Spree.

Mer enn korsang
Det folksomme bandet består i dag av rundt ti korsangere, to på keyboard, en perkusjonist, bassist, gitarist, fløytespiller, trompetist, trombonist, fiolinist, en på fransk horn, en på theremin og en med hovedansvar for elektroniske effekter. Tim DeLaughter har i tillegg til å være ensemblets hovedvokalist også ansvaret for å holde styr på det meste og fungerer også som dirigent.

Det er ikke første gang The Polyphonic Spree inntar en liten intim scene, men det er første gang det blir mulig å oppleve denne gjengen på et lite sted i Norge. Billettprisen vil ligge på rundt 200 kroner og konserten vil garantert bli utsolgt, så her gjelder det å vite sin besøkelsestid. Følg med på Café Mono sine hjemmesider for endelig bekreftelse og ytterligere informasjon om denne ikke helt barnslige begivenheten.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.