Tidenes kulturdugnad

Tidenes kulturdugnad

Foto: Nils F. Skumsvoll (nils@panorama.no)

– Alt fra organisasjonens vedtekter, reglementinstrukser, den praktiske gjennomføringen av de forskjellige arrangementene til hvor pengene som samles inn til slutt ender opp og fordeles kan i teorien følges på organisasjonens nettsider www.dugnad.net, sier koordinator for DUGNAD.net, John Edvard Karlsrud.

Fotograf: Nils F. SkumsvollStiftelsen ble hurtig etablert i romjulen i kjølvannet av katastrofen i Sørøst-Asia etter et initiativ fra Terje Bontveit og Monica Reigstad, henholdsvis daglige ledere på de to oslobaserte rockklubbene Café Mono og Garage Oslo.

En enorm respons fra mer eller mindre hele kulturnorge har bidratt til at de fleste scener i våre største byer arrangerer støttekonserter i nærmeste fremtid, mens flere arrangører lokalisert på mindre steder også støtter opp under appellen.

Arrangementer i kø
Programmer for nærmere femti scener er mer eller mindre klart, mens artister kontinuerlig føyes til de mange konsertlistene. Foruten kommende arrangementer på en rekke steder i Oslo i denne uken, er gjennomføringen av støttekonserter allerede godt i gang flere steder. Blant annet i Bergen, hvor konsertene ble sparket i gang allerede i forrige uke.

Det største arrangementet i denne omgang, hvor noen av landets mest profilerte artister stiller gratis, går av stabelen på Rockefeller i kveld, torsdag 13. januar. Konserten sendes direkte på NRK P3 og vil i tillegg streames på NRKs nettsider mens opptak for Lydverket vil sendes på NRK1 i etterkant. Her vil for øvrig selveste kronprinsparet være til stede i salen.

Solide samarbeidspartnere
DUGNAD har valgt Røde Kors og Kirkens Nødhjelp som samarbeidspartner slik at alle skal vite hvor og hvordan pengene skal brukes, sier Karlsrud som også understreker at alle skjemaer og kontrakter for klubber og arrangører som involverer seg i prosjektet har en fast standard som gjør det enklere for samarbeidspartnerne å forholde seg til det fastsatte reglementet.

Alle skjemaer og kontrakter, samt offisielt design og logoer kan lastes ned fra organisasjonens nettsider på www.dugnad.net.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.