Stemningsfullt på Garage

Stemningsfullt på Garage

(DUGNAD.net-konsert, Garage Oslo – Oslo, fredag 14. januar 2005)
Foto: Nils F. Skumsvoll

Fotograf: Nils F. SkumsvollSnart plateklare Christer Knutsen fikk æren av å åpne alene på scenen med sine nye låter som her ble fremført i akustisk tapning. I forhold til fjorårets Spellemannnominerte Tumbleweed, som Knutsen også er et medlem av, er solomaterialet noe mer strippet i formen. Hans nye låter er som Tumbleweeds godt forankret i americana- og country, men med et solid fotfeste i mer tradisjonell singer/songwriter-tradisjon.

Lover godt
Garage-scenen fikk han med dette materialet bydd på en ny side av seg selv med låter som til en viss grad var tydelig at publikum ikke hadde et altfor godt kjennskap til. Med gitar som eneste hjelpemiddel ble settet kanskje en tanke anonymt, men tross dette maktet Knutsen å gi et godt inntrykk av hva vi har i vente fremover. Noe som dessuten lover godt for den kommende solodebuten og for en artist det skal bli spennende å følge fremover.

Fotograf: Nils F. SkumsvollI likhet med Tumbleweed var også Number 7 Deli nominert til Spellemann for sitt debutalbum i fjor, og i likhet med Knutsen er også et av bandmedlemmene herfra soloaktuell med ny plate i disse dager. Frontmann og låtskriver Johnny Hide beveger seg på sin solodebut i samme musikalske terreng som Knudsen, mens i Number 7 Deli er det et mer perfeksjonert poputtrykk som gjelder.

Lettet på trykket
Med fullt band på scenen og et knippe nye låter i bagasjen sørget Number 7 Deli for å lette litt på trykket i Garage-kjelleren. Bandets fullblodige poplåter fremsto i konserttapning som langt mer rocka enn på plate og fungerte utmerket også i denne tapningen.

Fotograf: Nils F. SkumsvollMen med et navn som Madrugada på programmet er det liten tvil om hvem de fleste hadde kommet for å oppleve på Garage denne fredagskvelden. Gruppen har nettopp returnert fra USA hvor de har spilt inn sitt fjerde album og bød naturligvis på smakebiter av det nye låtmaterialet samtidig som de serverte velkjente toner fra de foregående utgivelsene.

Kledelig
Melankolikerne i salen fikk alle dekket sitt behov for nedstrippet widescreenrock av beste merke. Lyden var i tillegg sensasjonelt god, og pakket Madrugadas låter inn i en kledelig drakt som passet utmerket til den intime stemningen som et lokale på Garages størrelse og karakter best kunne ivareta på en kveld som dette.

Oppsummert ble dette et verdig arrangement som i tråd med intensjonen bak Dugnad engasjerte tilhørerne i salen. Kveldens musikalske program ga også rom for ettertanke over de mange tusen tsunamiofrene som på en eller annen måte er berørt av katastrofen i Sørøst-Asia.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.