Dreamland – Allsidig kunstner

Dreamland – Allsidig kunstner

At hun lager vakker musikk har Joni Mitchell bevist for veldig lenge siden.
Når hun samtidig utsmykker coveret på samleplaten Dreamland med bilder hun selv har ført i penselen, kan dette fort bli en populær present i månedene som kommer.

Dreamland har Mitchell samlet låter fra hele karrieren. Det vil si fra begynnelsen av syttitallet og frem til i dag. Plata inneholder ikke bare klassikere, og kan derfor vise seg å være en riktig godbit for de som kanskje ikke sitter på flertallet album hun har utgitt i løpet av de tre tiårene hun har holdt det gående.

Likevel er det ikke en plate alle nødvendigvis må ha. Vi snakker derimot om et hyggelig album, godt egnet for et lengre kafébesøk, men for undertegnede ble det rett og slett litt mye Mitchell på en gang.

Ingen tvil om at det er vakkert, men noe ensformig blir det likevel i lengden. En klassiker mange sannsynligvis har hørt før er Carey fra 1971. En låt en nesten ikke kan unngå å ha støtt borti om man er blant dem som frekventerer steder hvor det serveres kaffe og te over disk lørdag formiddag.

Denne anmelders spådom er at dette blir en populær bursdagsgave til de som ikke kjenner Joni Mitchell så alt for godt fra før. Omslaget er som sagt av de bedre, og musikken gir et godt bilde av den allsidige artistens arbeid opp gjennom årene. Hyggelig sak, men langt fra noen bombe.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.