Årets Inferno-program avslørt

Årets Inferno-program avslørt

(John Dee, Oslo – lørdag 29. januar 2005)
Tekst og foto: Pål M. Dimmen

Infernofestivalen, som avvikles i påsken (24-26 mars), har i løpet av festivalens femårige histore vokst seg så stor at den i dag fremstår som en av verdens største og beste metallfestivaler. Det var derfor stor spenning rundt avsløringen av årets lineup på John Dee denne helgen. Fotograf: Pål Dimmen

Bombers, med blant andre Immortals Abbath som en fantastisk Lemmy-klone, fikk æren av å åpne ballet. Dette bandet har spesialisert seg på å covre Motörhead-låter, og gjør det med overlegenhet.

Etter et heftig sett bestående utelukkende av Motörhead-klassikere, var tiden inne for å avsløre årets bandliste. Konferansier Geir Holden, med god hjelp fra Gro Narvestad kunne bekrefte at også denne gang blir det mange godbiter å finne på scenen i påskehelgen. Headlinere er ingen ringere enn svenske Dissection, metallegendene Morbid Angel og Candlemass. Andre spennende band i år er den norske supergruppen Arcturus, Aura Noir, Gehenna, Mortiis og Green Carnation.

Deretter overtok Hammerheart, med Satyricons Frost på trommer, scenen og freste seg igjennom en rekke Bathory, Venom og Celtic Frost-låter. Alt i alt var dette en super åpning på en festival som definitivt er blitt årets høydepunkt for landets mange metallhoder.

Den fulle lineupen er som følger:
Fotograf: Pål Dimmen
Dissection, Morbid Angel, Candlemass,
Arcturus, Amon Amarth, Aura Noir,
Gehenna, Sunno))), Grimfist,
Mortiis, Green Carnation, Mantas,
Grave, Bloodthorn, Seth, Tsjuder, Vreid, Gorelord, Lamented Souls, Chton,
Naer Mataron, Horricane, Zeenon, Goatlord, Obliteration, Deceiver,
Nebular Mystic, Slogstorm, Taakeferd,
She Said Destroy.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.