Follo For F***! – Modning og finpuss etterlyses

Follo For F***! – Modning og finpuss etterlyses

Follo er ikke store plassen, men mange store tunge band har blitt fostret opp der. Blant dem Mayhem og Dimmu Borgir for å nevne noen.

Nå har Mas-kina Recordings samlet sammen tretten av de ”nye” Follo-navnene og laget albumet Follo For F***! som presenterer både artistene og det mangfoldet som tydeligvis eksisterer i nettopp Follo. Noen av bidragsyterne her har laget helt nye låter mens andre leverer allerede kjent materiale.

Hovedsaklig går det i ymse former for tyngre rock, det være seg indie, metal, punk og hardcore, eller bare helt streit rett-frem-rock. Men Follo er mer enn musikk med trøkk i, også musikkens mykere sider får vise frem sine gode- og kanskje ikke fullt så gode sider.

Det åpner knallbra med Zoom-vinnerne Rumble In Rhodos, ingen overraskelse der. The Weight Of This Mistake er stor indierock, på høyde med det beste hvorhen du måtte befinne deg. Et band med stort potensiale som lenge har vært favoritter her i Panorama.

Albumets garantert mest profilerte artist Sissy Wish leverer også et tiltalende stykke melodi. I små porsjoner er den damen absolutt ikke å forakte, Doubledip Atari er rett og slett nydelig.

Ellers bør Screamo-gutta i Angora Static nevnes, bare så synd at produksjonen på akkurat Kalashnikov Retro ikke er like bra som det bidraget fortjener. Punk på sitt ypperste er dette dog. Stonerne i Big Muff 68 er også inne på noe, tøffe riff, kan bli bra med tiden.

Uttrykket er variert og til dels spennende, men det trengs en del finpuss på de fleste artistene før de kan stå frem som noe en vil høre om og om igjen. Mye her føles halvferdig, og disse står foran en lang modningsprosess, mens noen få har funnet akkurat det utrykket som gjør dem til naturlige vinnere; rett og slett dyktige. Trist er det dog at de beste bidragsyterne kommer med allerede eksisterende materiale mens et par av de ikke fullt så heldige kommer med helt nye låter.

Alt i alt et småmorsomt album med noen veldige oppturer noen nedturer og masse helt midt på treet som kanskje vil slå ut i blomst med tiden. Om albumet starter en stor Follo-bølge er nok heller tvilsomt.

Følgende innslag er å finne på Follo For F***!:

Rumble In Rhodos: The Weight of This Mistake
Infidels: In This Life Or The Next
Insense: I, Deviant
Sissy Wish: Doubledip Atari
Cherry Corvette: Like We Used To
Blind Archery Club: She Always Wore Sunglasses On Rainy Days
Big Muff 68: This Drug Will Set You Free
Angora Static: Kalashnikov Retro
Stargun: Feet On Carpet
Rusten: Smile
The Dog: Love Is A Dog From Hell
Twang: Tilbake
The Unmist: Silver Fox

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.