Make No Mistakes – Et følelsesmessig blaff

Make No Mistakes – Et følelsesmessig blaff

Enkelte ganger hører man melodier like umiddelbart oppslukende som en forelskelse. Andre ganger må man ta tiden til hjelp for å lære melodien å kjenne, la den teste din tålmodighet, flørte litt, krangle litt, og er man heldig fører det til kjærlighet. Deflower og deres melodier befinner seg i et slags vakuum mellom disse to situasjonene – en slags one-night stand om du vil.

Det er nemlig ikke det at dette trondheimsbandet ikke kan lage låter. For det kan de utvilsomt. Refrengene på alle de fem låtene som utgjør EP-en Make No Mistakes er behagelig følsomme, og relativt originalt og godt komponert i formatet rolige pop/rock-låter. Problemet er at helheten i hver enkelt låt lett føles litt fattig i forhold til de korte høydepunktene, slik at det som sitter igjen etter et bekjentskap med denne plata er sporadiske gode minner som lagres i korttidshukommelsen.

En annen ting som preger Deflowers musikk i enten positiv eller negativ retning, og som er spesielt tydelig i bidragene Serotonin og Just Because, er vokalist Alexander Pettersens hårfine balansering og stadige variasjon mellom normalt stemmeleie og falsett. Han behersker denne særegne sangteknikken godt, men i denne anmelders ører blir resultatet en vokalmessig berg- og dalbane som er slitsom å henge med på i lengden.

Alt i alt er Make No Mistakes en EP med melodier som behager, men uten det helhetlige snittet som kunne skilt Deflower fra mengden av band som melankolsk prøver å forføre uskyldige musikkhjerter.

Torkel Haugødegård

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.