Awake – The Best of Live – Ustabil best of-samling

Awake – The Best of Live – Ustabil best of-samling

Ved hjelp av singlene I Alone, Selling the Drama og Lightning Crashes tok Live verden med storm med Throwing Copper i 1994. Pennsylvaniabandet klarte delvis å leve opp til suksessen med Secret Samadhi, selv om den forsvant relativt raskt fra hitlistene. Siden har bandet strevet med å holde seg i rampelyset.

V (2001) og Birds of Prey (2003) var til tider intetsigende, noe Awake – The Best of Live også bærer preg av. Bandet har valgt å satse like mye på nyere låter som på de gamle, og dette gjør rundt en tredjedel av disse nitten låtene rimelig uinteressante.

Når det er nevnt, skal vi ikke se bort ifra de virkelig gode låtene her. Live har tross alt hatt sin dose superhits opp igjennom årene, og alle er selvsagt med på denne samleplaten. De nevnte Lightning Crashes og Selling the Drama er eksempelvis særdeles gode poplåter som fortsatt holder koken. I tillegg hadde bandet en relativt nylig hit med Heaven som surret og gikk på både radio og tv for en tid tilbake. Selv om dette er en suppesøt gørrsentimental låt, viser den at Ed Kowaiczyk og kompani fortsatt har god sans for fengende refrenger.

Awake – The Best of Live inneholder også samtlige musikkvideoer bandet har laget. Hele 22 spor er tatt med på en bonus-DVD, som i tillegg inneholder et artig intervju med frontmann Ed Kowaiczyk.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.