Shine On – Sprikende låter av gode musikere

Shine On – Sprikende låter av gode musikere

Oppskriften er enkel. Med slike musikere med en slik bakgrunn må det bli countryrock med tydelige referanser til The Band, Loose Diamond og grupper med basis i sørstatsrocken, og da kanskje aller tydeligst de små stikkene til The Allman Brothers Band.

Shine On er fullpakket av spillekåthet og musikalske olympiske krumspring. Vi snakker tross alt om musikere med lang fartstid og som har musikalske ferdigheter noen hakk over gjennomsnittet. I tillegg har The Respatexans tre vokalister som kan sine ting, noe som kommer klarest frem på en god tolkning av Bob Dylans Blind Willie McTell.

Problemet med albumet er altså ikke det rent musikalske, men det relativt store spriket i låtkvaliteten. Foruten noen få klare høydepunkter, som blant annet allerede nevnte Blind Willie McTell og tittellåten, er det langt mellom de helt store høydarene.

Det sprikende låtmaterialet til tross; Shine On er blitt en respektabel oppfølger mye takket være de musikalske bidragene.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.