Debrah Does EP – Indiepop på det jevne

Debrah Does EP – Indiepop på det jevne

Firemannsbandet Debrah har holdt det gående i fem år og har tidligere gjort seg bemerket på radio ved å vinne en Ukas Urørt-konkurranse på P3 og ellers gjort seg bemerket ved sin opptreden under Musikkens Dag i 2003. Etter dette har det vært nokså stille rundt bandet.

Dette er muligens ikke så rart. Sjangeren «gitarbasert poprock av det litt alternative slaget» er etter hvert blitt overbefolket av mer eller mindre interessante band. Debrah faller foreløpig under kategorien uinteressant, men med absolutt potensiale.

Deres største problem er stor ujevnhet i låtmaterialet. Noen av bidragene her har problemer med å løfte seg over det middelmådige og står dessverre dermed tilbake som nokså anonyme. Vokalist Paul Sandberg kunne i tillegg godt jobbet litt mer med å skape et mer personlig uttrykk, og på den måten gjort både låter og uttrykk mer interessant.

Av de bedre låtene trekker Low Light, Dr. William’s Pink Pills For Pale People og On Your T- Shirt snittet noe opp . Men totalt sett makter dessverre ikke Debrah Does EP å gjøre seg videre bemerket og drukner lett i det store indiepophavet.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.